Wilma Korrel eigenaar van Atelier Life story

Herinneringen met emotionele verbinding geven troost


 

Ik ben Wilma Korrel, samenwonend met mijn vriend, moeder van 2 zoons en een dochter. Eigenaar van Atelier Life Story met een missie. Ik help jou als nabestaande, aan waardevolle herinneringen van kleding afkomstig van jouw dierbare. Ik geloof dat deze herinneringen jou troost kunnen bieden. 

Mijn verhaal begint op 2-jarige leeftijd als eerste kind van mijn ouders, toen ik samen met mijn moeder een ernstig ongeluk kreeg. Mijn moeder heeft maanden, eerst in coma, in het ziekenhuis gelegen, daarna nog thuis op bed. Voor mij werden tijdelijke oplossingen gezocht bij anderen en ik begreep niet waar mijn moeder was. Het verdriet en gemis was heftig, en ik voelde onbewust de spanning bij mijn vader en bij anderen. 

Het ongeluk en de periode daarna heeft grote invloed gehad op de rest van mijn leven. Door mijn ervaring kan ik mij inleven in het verdriet van anderen, en het doet mij goed als ik kan helpen om hun verdriet te verzachten. 

Na de middelbare school wist ik heel zeker dat ik de opleiding Bezigheidstherapie wilde volgen. Ik vond het fijn om mensen die door leeftijd of ziekte noodgedwongen van huis zijn, te helpen aan een zinvolle dagbesteding. Met de gesprekken die wij hierbij voerden probeerde ik hen uit hun isolement te halen. Ik heb in verschillende verzorgingshuizen, verpleeghuizen en in een ziekenhuis gewerkt. Door de bezuinigingen in de gezondheidszorg ben ik mij gaan oriënteren op een ander creatief vlak. 

Binnenhuisarchitectuur trok mijn aandacht en ik heb deze opleiding afgerond als Interieurontwerper. Ik vond het geweldig om samen met de bewoners een interieurplan te maken, hun wensen en eisen mee te nemen in het plan om van het huis hun thuis te maken. Dit werk heb ik gedaan bij verschillende woonwinkels en in een designstudio. 

Het creatief bezig zijn heeft altijd mijn aandacht gehad. Daarom heb ik naast mijn baan destijds als Bezigheidstherapeute een Modevak-opleiding gevolgd en het diploma Coupeuse behaald. 

Noem het de leeftijd of mijn levenservaring die mij heeft doen besluiten om weer een carrière switch te maken. Met mijn creatieve achtergrond help ik nu nabestaanden aan een tastbare herinnering, zodat zij hun dierbare dichtbij kunnen blijven voelen. 

Mijn vader is op relatief jonge leeftijd overleden, helaas wist ik toen nog niet hoe waardevol het is om kleding te bewaren. De kleding waar je een emotionele binding mee hebt. Het zou voor mijn moeder, mijn zussen en voor mijzelf een troost zijn geweest als wij een tastbare herinnering zouden hebben en deze tot op de dag van vandaag konden koesteren. 

Boek om zelf herinneringen van kleding te maken

Wat zou het fijn zijn als wij de herinneringen aan onze dierbaren levend kunnen houden, door het gevoel te krijgen dat onze dierbaren nog dichtbij ons zijn.

Voor mij is dit de reden geweest om een boekje met 25 ideeën te maken, voor degene die liever zelf een tastbare herinnering willen maken. 

Dit boekje via mij voor €  14,95 aan te schaffen.
Te bestellen via de contactpagina.

Recensie

 
Ik wil je van harte bedanken voor het prachtige resultaat van het deken en de kussens! 

Het is echt heel mooi gemaakt, met veel oog voor detail en het voelt heel knus aan, 
nog beter dan ik had gehoopt. 
De grijze achterkant was ook een goede keuze, het is echt heel zacht en de kleuren komen mooi uit. 
Ik ben er echt enorm blij mee en ik ga er veel geniet van hebben! 
Hartelijk bedankt! 

 

Silke 


Recensie

Dames Tas van Heren Jas
Herinnering aan Vader
Vaders Jas is nu Tas voor dochter
Vader Jas gebruikt voor Tas

Ik nam contact op met Wilma, nadat ik haar had gevonden op internet. 
We maakten een afspraak en zo kwam ik bij haar thuis.


Wilma straalde rust uit en ik had direct het gevoel: dit komt goed!
Samen hebben we gekeken wat de mogelijkheden waren voor een tas 
uit de jas van mijn overleden vader. 
Het viel mij direct op dat Wilma met veel respect omging met de jas. 
Wilma had aandacht voor mijn wensen en hoe zij de verschillende onderdelen van de jas kon verwerken.
 
Wilma heeft bijna alles van de jas gebruikt en verwerkt in de tas. 
Het resultaat is prachtig. 
Het is mooi om deze herinnering dicht bij mij te dragen!
 
Dankjewel Wilma 
 
Annalies